Lääkis pisterajat 2020. Yo 2019-12-09

Pisterajat

lääkis pisterajat 2020

Lukemisen aloittaminen riippuu lähtötasostasi: mitä vähemmän osaat, sitä enemmän aikaa kannattaa varata opiskelulle. Todistusvalinnassa voi saada pisteitä kuudesta ylioppilastutkinnon aineen arvosanasta. Osa koulutusaloista tiedottaa valintaperusteista elokuussa. Kynnysehdot Jyväskylän yliopisto Äidinkieli vähintään arvosanalla M. Turun yliopisto: Pitkä matematiikka vähintään arvosanalla C tai lyhyt matematiikka vähintään arvosanalla E. Pitkää matikkaa en oo käynyt, mutta aion käydä ne kurssit nyt tässä vuoden aikana aikuislukiossa.

Next

UEF

lääkis pisterajat 2020

Matematiikasta voi saada pisteitä vain pitkästä tai lyhyestä matematiikasta. Hänet kuitenkin otetaan huomioon todistusvalinnassa. Valmennuskurssille osallistuminen ei ole välttämätöntä lääkikseen pääsemiseksi, mutta suurin osa medisiinareista on käynyt valmennuskurssin. Tämän lisäksi ensikertalaiset hyötyivät parhaimmillaan jopa 16,3 raakapistettä Itä-Suomen yliopisto. Lisäksi A-suomi vähintään arvosanalla 5. Ensikertalaisuus tai ylioppilastodistus on saattanut helpottaa sisäänpääsyä.

Next

Lääketieteellisen pääsykoe, hakijamäärät ja pisterajat

lääkis pisterajat 2020

Hänet kuitenkin otetaan huomioon todistusvalinnassa, mikäli kynnysehdot täyttyvät. Kuten alla olevasta taulukosta voit nähdä, moniin lääketieteellisiin on usein riittänyt, että saa hieman yli puolet kokeen maksimipisteistä. Lääketieteen ja hammaslääketieteen hakukohteissa todistusvalinnan todistuspisteet ja ensisijaisuuspiste yhteensä enimmäispistemäärä on 200. Matematiikasta voi saada pisteitä vain pitkästä tai lyhyestä matematiikasta. Hakija voi saada pisteitä useammasta eri kielestä.

Next

Yo

lääkis pisterajat 2020

Yhdestä aineesta voi saada pisteet vain kerran. Ei mikään vaikea koe, mittaa hieman yleissivistystä ja perus matikkaa mittaava. Hakija voi saada pisteitä useammasta eri kielestä. Samalla saat realistisen käsityksen omasta tasostasi. Kevään 2020 opiskelijavalinnassa enintään 51% opiskelijoista valitaan todistusvalinnalla, eli ylioppilasarvosanojen perusteella, ja vähintään 49% pääsykokeella. Yhdestä aineesta voi saada pisteet vain kerran.

Next

HLT ja LT

lääkis pisterajat 2020

Matematiikasta voi saada pisteitä vain pitkästä tai lyhyestä matematiikasta. Yhdestä aineesta voi saada pisteet vain kerran. Lisäksi äidinkieli vähintään arvosanalla M. Itä-Suomen yliopistossa valintakokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua, ellei valintaperusteissa toisin mainita esim. Enimmäispistemäärä: vaihtoehto a 158,0 ja vaihtoehto b 154,0. Yhdestä aineesta voi saada pisteet vain kerran.

Next

Todistusvalinnan pisterajat 29.5.2019

lääkis pisterajat 2020

Yhdestä aineesta voi saada pisteet vain kerran. Hänet kuitenkin otetaan huomioon todistusvalinnassa, mikäli kynnysehdot täyttyvät. Muista, että huolellisella fysiikan, kemian ja biologian opiskelulla lukiossa valmistaudut samalla pääsykokeeseen. Yhdestä aineesta voi saada pisteet vain kerran. Trigonometristen funktioiden ja logaritmilaskujen numeerista suorittamista varten kokeen oheismateriaalin mukana jaetaan tarvittavat taulukot.

Next

Pisterajat

lääkis pisterajat 2020

Lisäksi fysiikka tai kemia vähintään arvosanalla C. Stadin lääkiksen valmennuskursseilla opettajina toimivat lääkisopiskelijat, joilla on omakohtaista kokemusta onnistuneesta valintakokeesta ja valintakoeaineiden erinomaisesta hallinnasta. Hakija voi saada pisteitä useammasta eri kielestä. Koepaketti sisältää analyysilomakkeen, jonka avulla pystyt hahmottamaan mitkä asiat hallitset ja mitkä kaipaavat lisää harjoitusta. Itä-Suomen yliopiston terveystieteiden tiedekunta Hammaslääketiede Turun yliopiston lääketieteellinen tiedekunta Hammaslääketiede Oulun yliopiston lääketieteellinen tiedekunta Hammaslääketiede Eläinlääketiede, kandidaatti ja lisensiaatti 3v + 3v: Helsingin yliopiston eläinlääketieteellinen tiedekunta Eläinlääketiede Lääketieteellisen aloituspaikoista tullaan varaamaan enintään 51 % todistusvalinnalla valittaville. Hienoa, että olet ilmoittautumassa kurssillemme. Hänet kuitenkin otetaan huomioon todistusvalinnassa.

Next

Pääsykoemateriaalit lääketieteelliseen 2020

lääkis pisterajat 2020

Arvioimme, että sisäänpääsy pääsykokeen kautta ei tule olemaan merkittävästi tai ollenkaan vaikeampaa sinulle, vaikket olisi ensikertalainen hakija. Lääketieteelliseen hakiessa huomioidaan äidinkieli, lyhyt tai pitkä matematiikka, kemia, biologia, fysiikka, yksi ainereaali tai yksi kieli, joista kolmesta viimeisestä voit yhden jättää pois. Matematiikasta voi saada pisteitä vain pitkästä tai lyhyestä matematiikasta. Olisi oikeudenmukaisempaa, jos ensikertalaiskiintiö ei koskisi niitä opiskelemaan pyrkiviä, Pääkirjoitukset 29. Valintakoekiintiössä valitaan tämän jälkeen vähintään 49% aloituspaikkamäärän mukaisista hakijoista valintakoepisteiden perusteella. Kynnysehdot Helsingin yliopisto: Pitkä matematiikka vähintään arvosanalla C tai lyhyt matematiikka arvosanalla E. Hakija voi saada pisteitä useammasta eri kielestä.

Next

Hakeminen lääkikseen

lääkis pisterajat 2020

Hyväksyttävissä olevan oli saatava vähintään 50% parhaan 1%:n saamasta raakapistemäärästä 174,00 , joten rajaksi tuli 87,50 raakapistettä. Monet opettajista ovat lisäksi opiskelleet opettamiaan aineita yliopistossa ennen lääketieteen opintojaan. Valintakokeen kesto on viisi tuntia. Lisäksi suomi tai ruotsi äidinkielenä vähintään arvosanalla M. Sähköinen teoriatiivistelmä ja tehtäväpankki antavat sekä tarvittavan teoriaosaamisen että hyvän laskurutiinin. Jyväskylän yliopisto Suomi äidinkielenä vähintään arvosanalla M tai suomi toisena kielenä arvosanalla L tai suomi toisena kotimaisena kielenä arvosanalla L. Yleistä valintakokeista Valintakokeisiin ei lähetetä erillistä kutsua.

Next