Mm nedbør i snø. Hvor mye snø er 1 mm nedbør? 2019-11-14

Regn og regnbyger

Mm nedbør i snø

Middeltemperaturene for alle døgn var høyere enn det normale for årstiden, og det ble registrert fire ekstremvarme døgn med et positivt avvik på mer enn ti grader, henholdsvis mandag 19. Sunnmøre Sunnmøre vegdistrikt er stort og vêret og snøforholda varierer mykje frå dei kystnære områda utanfor Volda til indre Sunnmøre med Geiranger og Valldal. Fra neste uke blir det kaldere med dagtemperaturer på omkring 0 grader. Denne uken er det kaldt og tørt vær på Beitostølen med dagtemperaturer på mellom -5 og -8 grader. Mens jeg skriver driver han faktisk å fikser rørene nei, faktisk er det vasken, rørene tar han etterpå håper jeg uten å faktisk ha med seg verktøy! Nederbörd inkluderar formellt således inte exempelvis fallande sand från eller.

Next

Nedbør

Mm nedbør i snø

På midlare breidder er konvektiv nedbør assosiert med ofte bak fronten , og med store mengder fukt. Det stabile været med de lave temperaturene dominerte værsituasjonen på Beitostølen frem til og med onsdag 29. Lange perioder med pent vær kom først i april som bare hadde ca. Som ein tommelfingerregel kan ein bruke at 1 cm snø tilsvarar 1 mm nedbør. Over Sognefjellet vil det gjerne sludde av og til, men der vil det nok også kome mest regn, seier Grønneberg. Ytre kyststrøk i sørvest har i gjennomsnitt 25—50 dager snødekke per år, lavlandet i sørøst 100—150, mens øvre dalfører i Sør-Norge har 150—200.

Next

Nederbörd

Mm nedbør i snø

Den laveste temperaturen i påsken fikk vi om morgenen tirsdag 15. Utover natten til nyttårsaften gikk nedbøren over til snø, og om morgenen nyttårsaften ble det målt 2 cm nysnø. Med en gjennomsnittlig snødybde på 74 cm forstår man godt at forholdene var gode dette året. Denne julen var det så lite snø på Beitostølen at det ble registrert to dager med 0 cm i snødybde. Sludd Sludd er snø som er «blandet» med i lufta. Litt over halvparten av dette kommer vanligvis i løpet av skredvarslingssesongen.

Next

Beitostølen Ski & Weather: desember 2018

Mm nedbør i snø

Fleire stader både i sør og i nord vil temperaturen gå raskt ned mot null og kanskje under, ikkje minst i indre strok. Og som vanleg kjem snart Arild Stokke sine observasjonar frå Petterbakkane i Ørsta. Om vinteren bruker man i bøtten for å smelte snøen. Det regnet mye sist på natten og om morgenen denne onsdagen, men like etter kl. Sastrugi er hard snø med furer, som oftest funnet i polare strøk. Nederbörden hälls ner i ett graderat mätglas där noggrannheten är 0,1 mm.

Next

168,6 mm nedbør på Hustad

Mm nedbør i snø

Hvis nedbøren faller i fast form snø eller hagl , må den smeltes før den kan måles. Fordeler og ulemper Snø har en isolerende effekt, som kan hindre at det setter seg i jorda, og kan med det verne avlinger mot kulden over snødekket. Denne dagen gikk regnet over til snø midt på dagen, da temperaturen falt til 0 grader på det laveste, som ble månedens laveste temperatur. Det noen kaller snøstorm i Oslo, er ikke nødvendigvis det samme i Nord-Norge. Veien over Valdresflya var vinterstengt i julen 2014.

Next

Nederbörd

Mm nedbør i snø

Det største snøfallet som er registrert på Beitostølen siden 2010 var 32 cm nysnø på ett døgn, målt 24. Været var i stor grad stabilt med dagtemperaturer på mellom -3 og 1 grad, og nattetemperaturer på mellom -2 og -7 grader. Sesongens første snøvær er det tidligste som er registrert på Beitostølen siden 2007, da snøen kom fire dager tidligere enn i år. Når nedbøren faller som regn, skyldes det at snø dannet i høyden har smeltet før den når bakken. Det er mer enn to måneder siden temperaturene var like høye som i dag, vi må faktisk helt tilbake til 16. Veistrekningen er relativt lang og variert terrengmessig, så veien ble inndelt i flere strekninger slik at det skulle være mulighet for å åpne veien gradvis, først i lavereliggende områder der snøen smeltet tidligst og deretter mot høyereliggende områder med mer snø.

Next

235,5 mm nedbør i mars

Mm nedbør i snø

Snøflakene har alltid seks , noe som kommer fra den heksagonale til vanlig også kjent som is I h. Få andre skidestinasjoner i Norge kan skille ut med en like lang periode med skiføre som på Beitostølen-Valdresflya. Det var k aldere enn normalt alle dagene, og været minnet mer om vinterferievær enn påskevær. Vi fikk to mindre snøfall som til sammen avga 7,1 mm nedbør. Denne vinteren ble dessverre blant de mest dødeligste skredvintrene i Norge på mange år med 13 omkomne. Det er 3,5 grader varmere enn normalt. Dagtemperaturene lå på mellom 1 minusgrad og 2 plussgrader, og nattetemperaturer på omkring 0-3 minusgrader.

Next

Hvor mye snø er 1 mm nedbør?

Mm nedbør i snø

Det ble målt en snødybde på hele 87 cm denne morgenen, og det er den høyeste som er målt i julen siden 2010. Det holder seg kjølig frem mot helgen hvor temperaturene en overgang vil stige til mellom -3 og 0 grader. Nedbøren kjem saman med sterk vind. På fjellet mellom Eidsdal og Geiranger har det gått mange skred i vinter, dei fleste av desse er oppdaga med infralydsystem. Skisenteret på Beitostølen åpner 4.

Next

31 mars 13:05

Mm nedbør i snø

Antall dager med snødekket mark i Norge varierer med høyden over havet og avstand fra kysten. På breddegrader nærmere , er det mindre sjanse for snø, 35° blir ofte regnet som en grov grense. I den aktuelle fjellsiden var det likevel lite snø som flere ganger smeltet helt bort eller ble til is som truet veien. Vissa stationer rapporterar även 19. Det var lite vind i fjellet i september. Her har vi å gjøre med gutten som i alle år har slappet av gjennom skolen, og som nå skal skrive seriøse ting som virkelig betyr noe.

Next

Nedbørmåler

Mm nedbør i snø

Den laveste temperaturen var -19,1 grader, målt 8. Når Anne Hustad les i boka si, ser ho at døgnet med mest nedbør er den 17. Det fortsatte å snø 2. Påskens høyeste temperatur på beskjedne 0,7 grader ble målt lørdag 31. Værsituasjonen i øyeblikket er svært ustabil, og det har hittil kommet noen snøfall både på Beitostølen og Valdresflya, men været har vært for mildt til at snøen har blitt liggende. Temperatur Middeltemperaturen for påsken var -1,4 grader. I tilegg har det kommet masse av markjordbærplanten.

Next