Når eu kontroll. EU kontroll 2019-11-14

Når kan du ta EU

når eu kontroll

Din Fritid er redaktørstyrt og utgis etter redaktørplakaten. Lys, dekk, bremser og annet vesentlig for sikkerheten. Eier av kjøretøyet skal sammen med kontrollseddelen motta et tillegsskriv om hvordan de forskjellige kontrollpunkt skal bedømmes, samt hvordan en periodisk kjøretøykontroll kan påklages. Det holder med hjulsettet som sitter på bilen den aktuelle kontrollmåneden. Du kan lese alt om den i Din Fritid utgave 7 er hos abonnenter og i salg i begynnelsen av november. Nå varsles det endringer: Daglig leder Rune Lysaker vil i løpet av 2020 fratre rollen som daglig leder og hans etterfølger vil lyses ut i den nærmeste fremtid. Tilsynsseksjonen er plasser rundt omkring på landets trafikkstasjoner.

Next

EU

når eu kontroll

Disse traktorene skal inn første gang etter fire år og deretter annethvert år, og reglene gjelder traktorer som hovedsakelig brukes til transport eller arbeid på offentlig vei. Kjøretøyeeiere får også større fleksibilitet ved at de kan gjennomføre kontrollen når det passer for dem, forklarer avdelingsdirektør Henning Harsem i Statens vegvesen. I fjor ble firmaet solgt til Ferda. Kravet er at refleksvesten skal ligge lett tilgjengelig, og for de aller fleste er dette i hanskerommet. I ble også to tredjedeler av Svensk Bilprovning privatisert. Da må manglene utbedres og kjøretøyet vises på nytt.

Next

Når kan du ta EU

når eu kontroll

Her får du rask og god service til en konkurransedyktig pris. Avgasser, altså eksos og forurensing. Kan de ikke vise noe som har med godkjenning fra Statens vegvesen å gjøre, bør du som kjøretøyeier ikke bruke denne virksomheten til å utføre reparasjoner på ditt kjøretøy. Personbiler skal stort sett inn første gang etter fire år og deretter annethvert år, mens kjøretøy over 7500 kg skal inn hvert år. Men når den kontrollen er gjennomført slår de nye reglene inn for den bilen, og du vil få en ny frist basert på når den siste kontrollen ble gjennomført. Statens vegvesen vil da kun kontrollere det ene punktet. Det er mange som glemmer, eller ikke vet at det er lovpålagt å ha refleksvest i bilen.

Next

Utsettelse av EU

når eu kontroll

Alle som er godkjent skal ha dokumentasjon på dette. Deretter får du en ny frist basert på den datoen du utfører kontrollen, utdyper Harsem. Finn fristen i søkemotoren nedenfor. Dersom en kjøretøyeier ønsker å klage på en periodisk kjøretøykontroll, kan en klage på hele kontrollen. Men fra neste år skal dette endres, sier avdelingsdirektør Henning Harsem i Statens vegvesen i en pressemelding.

Next

Regelendring EU

når eu kontroll

På skiltet vil de stå hva de er godkjent for. I tillegg finnes det varslingstjenester. Hvert år er det i gjennomsnitt cirka 200 000 biler som er registrert som «begjært avskiltet». Du vil ikke motta et varsel om dette slik som tidligere praksis. Tidligere sendte Statens vegvesen et purrebrev når kontrollfristen var utløpt, og dette gjøres nå om.

Next

EU

når eu kontroll

Tilsynsseksjonen kaller også inn kjøretøy til trafikkstasjonen i ettertid av en periodisk kjøretøykontroll for å kontrollere det kjøretøyet som har vært til periodisk kjøretøykontroll. For de fleste bileiere betyr det at de kan kontrollere bilen når de vil så lenge den blir godkjent innen to år etter siste godkjente kontroll. Sjekk kontrollfristen for ditt kjøretøy nå! Det gis som regel ikke utsettelse på fristen. Det er ikke slik at alle biler plutselig får ny frist i februar. Fra februar 2019 vil siste siffer i registreringsnummeret ikke lenger bestemme kontrolltidspunktet. Finne fristen for din bil? Biler med en tillatt totalvekt under 3500 kilo skal kontrolleres første gang det fjerde kalenderåret etter at bilen ble registrert for første gang. Har du traktor som bare brukes på offentlig vei i egentransport i primærnæring, kan du få unntak fra kravet om kontroll.

Next

EU

når eu kontroll

Slik kan du unngå etterkontroll I trafikksikkerhetsdelen kontrolleres blant annet lys, sikt og bremser, og i miljødelen måles støy og avgasser. Les også: Saken er opprinnelig publisert på. Tilsynsseksjonens oppgave er blant annet å kontrollere at alle verksteder utfører arbeid i tråd med og forskrift om , sikre god kvalitet på tjenestene samt sikre like vilkår i bransjen. En representant fra tilsynsseksjonen går da over kjøretøyet og vurderer eventuelle feil eller mangler som kontrollorganet har avdekket, eventuelt ikke avdekket. Bruk boksen til høyre på siden og skriv inn bilens registerings nummer! Dette gjelder ikke for personbiler opptil 7,5 tonn. I vår nettutgave vil du som er abonnent få ekstra innhold og opplevelser i form av kart, flere bilder og videoer.

Next

Nå kan du ta EU

når eu kontroll

Gradvis innfasing Det er ikke slik at alle biler plutselig får ny frist i februar. Papirmagasinet kommer ut åtte ganger i året og er på minst 100 sider. Kontrollorganene kan ta den prisen de vil. Nå kommer i stedet alle til å få tilsendt et påminnelsesbrev to måneder før den endelige kontrollfristen. Kjøretøyeiere får også større fleksibilitet ved at de kan gjennomføre kontrollen når det passer for dem.

Next

Når skal bilen på EU

når eu kontroll

De minste feilene får du rette selv uten l. Kjøretøyeeiere får større fleksibilitet ved at de kan gjennomføre kontrollen når det passer for dem, forklarer avdelingsdirektør Henning Harsem i Statens vegvesen. Nå er den regelen endret. Men den ordningen ble avviklet tilbake i 2009. Tidligere var det slik at siste siffer i registreringsnummeret var styrende for når bilen skulle inn til kontroll.

Next